برای افزودن متن مورد نظرتان اینجا کلیک کنید
هزینه تولید انرژیهای نو کاهش یافت/ورود ۱۲۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر برق برای پیک تابستان
فصل اقتصاد – صادق زاده گفت: تولید هر کیلووات برق خورشیدی ۴ سنت هزینه دارد، در حالیکه هزینه تولید برق از انرژیهای فسیلی به ۱۰ سنت میرسد.
سید محمد صادقزاده معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان ساتبا در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر در کشور اظهار کرد: ۷۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر برق در مدار تولید قرار گرفته و حدود ۵۰۰ مگاوات نیروگاه دیگر نیز در حال احداث است و پیش بینی میشود برای پیک سال ۹۸ ظرفیت این قبیل از نیروگاه ها به ۱۲۰۰ مگاوات برق برسد.
رئیس سازمان ساتبا با اشاره به تولید برق از نیروگاههای تجدیدپذیر تصریح کرد: عمده تولید برق از نیروگاههای تجدیدپذیر در ۶ ماهه اول سال است که همزمان با پیک مصرف برق در تابستان است.
بیشتر بخوانید: انرژیهای نو، جایگزین مناسب برای سوختهای فسیلی معاون وزیر نیرو با اشاره به برنامه ریزی تولید برق در برنامه ششم توسعه ابراز کرد: در حال حاضر ظرفیت تولید انرژیهای نو، یک درصد ظرفیت تولید کل کشور است و بنا به مصوبه مجلس باید تا پایان برنامه ششم توسعه، ظرفیت مذکور به ۵ درصد برسد و ساخت نیروگاه مطابق برنامه پیش میرود.
وی با بیان اینکه قیمت تامین برق از انرژیهای خورشیدی هزینه کمتری دارد، بیان کرد: تولید برق از انرژی خورشیدی در سالهای گذشته هزینههای فراوانی داشت که با پیشرفت تکنولوژی هزینههای تولید کاهش چشمگیری داشته است و در حال حاضر هر کیلوات برق خورشیدی ۴ سنت هزینه دارد در حالیکه برای تولید برق از انرژیهای فسیلی، تنها برای خرید سوخت باید ۵ سنت هزینه کرد و هزینه تبدیل انرژی و استهلاک نیروگاهها نیز عملا هزینه تولید را به ۱۰ سنت میرساند.
صادق زاده در پایان گفت: طی سالهای گذشته با انجام تحقیقات علمی و دانشگاهی در زمینه انرژی نو و رونق بازار آن، ۱۱ خط تولید تجهیزات و فناوری مورد نیاز، ۲ کارخانه تولید نیروگاه بادی و ۵ کارخانه تولید صفحه خورشیدی در دستور کار قرار گرفته است و امروز با وجود تحریمهای اعمال شده قیمت تجهیزات مورد نیاز تغییر چندانی نداشته است.
نهضت صرفه جویی را با راه اندازی نیروگاه های خورشیدی آغاز کنید
رییس اتاق کرمان راهاندازی نیروگاههای خورشیدی را سرآغاز نهضت صرفهجویی و استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در استان کرمان دانست و عنوان کرد: با توجه به اینکه استان کرمان پتانسیل بسیار خوبی در خصوص انرژی خورشیدی دارد لذا باید از این پتانسیل نهایت استفاده لازم را برد.
به گزارش ایسنا منطقه کویر، “مهدی طبیبزاده” صبح امروز چهارم بهمنماه در چهلمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان گفت: غفلت بسیار زیادی در استفاده از انرژی در استان و کشور میشود.
وی از تاثیر انرژی بر کسب و کار سخن گفت و بیان کرد: ارزش مصرفی حاملهای انرژی و انرژی الکتریکی در استان کرمان براساس قیمتهای واقعی حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان است که تنها متاسفانه ۴ هزار میلیارد تومان آن وصول میشود.
رییس اتاق کرمان بر لزوم توسعه نیروگاههای خورشیدی تاکید کرد و افزود: باید نهضت توسعه نیروگاههای خورشیدی در استان کرمان راهاندازی شود و باید پیکزدایی به سمت صنعت برد که می توان این کار را در تابستان سال آینده در دستور کار قرار دهیم.
وی راهاندازی نیروگاههای خورشیدی را سرآغاز نهضت صرفهجویی و استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر دانست و عنوان کرد: با توجه به اینکه استان کرمان پتانسیل بسیار خوبی در خصوص انرژی خورشیدی دارد لذا باید از این پتانسیل استفاده لازم برد.
طبیبزاده ظرفیت تولید انرژی خورشیدی استان کرمان را ۱۰هزار مگاوات دانست و بیان کرد: باید برای تسهیل راهاندازی این نیروگاهها اقدامات موثری از سوی استانداری کرمان و دستگاه های ذیربط صورت گیرد.
تامین ۲۶ درصدی انرژی کل جهان با تجدیدپذیرها
به گزارش فصل تجارت، جدیدترین گزارش انجمن جهانی انرژی برق آبی نشان میدهد که میزان تولید نیروگاههای برقآبی جهان به حدود چهار میلیون مگاوات ساعت رسیده است.
بررسیها نشان میدهد که این رقم تولید انرژی برقآبی مانع انتشار چهار میلیارد تن گازهای گلخانهای در سراسر جهان شده است.
لازم به ذکر است که در حال حاضر ۲۶٫۵ درصد از کل انرژی تولیدی در جهان توسط انرژیهای تجدیدپذیر تامین میشود که سهم نیروگاههای برقآبی ۱۶٫۴ درصد، سهم نیروگاههای بادی ۵٫۶ درصد، ۲٫۲ نیروگاههای زیست توده، سهم نیروگاههای خورشیدی ۱٫۹ درصد و سایر نیروگاههای تجدید پذیر ۰٫۴ درصد است که در ایران سهم نیروگاههای برقآبی از کل ظرفیت نیروگاهی نصب شده به حدود ۱۵ درصد رسید است.
براساس این گزارش کشور چین بیشترین ظرفیت نیروگاههای برقآبی جهان را به خود اختصاص داده است به طوری که میزان تولید واحدهای برقآبی این کشور به بیش از ۳۴۱ هزار مگاوات رسیده است.
پس از چین نیز کشورهای آمریکا با ۱۰۳ هزار مگاوات، برزیل با ۱۰۰ هزار مگاوات و کانادا با ۸۱ هزار مگاوات ظرفیت در بین چهار کشور برتر دارای بیشترین ظرفیت نیروگاههای برقآبی قرار گرفتهاند.
بررسیها حاکی از آن است که ایران با بهرهبرداری از ۱۲ هزار مگاوات نیروگاه برقآبی رتبه نوزدهم در جهان، ششم آسیا و دوم منطقه خاورمیانه را به خود اختصاص داده است.
همچنین کشورهای چین، ژاپن، هند، ترکیه، ویتنام و ایران شش کشور برتر آسیا به لحاظ بهرهبرداری از نیروگاههای برقآبی هستند.
گفتنی است ایران در سال ۲۰۱۷ توانسته با بهرهبرداری از ۵۲۰ مگاوات واحد جدید برقآبی در میان کشورهای پیشتاز این بخش قرار بگیرد و رتبه هفتم جهان را به لحاظ افزایش ظرفیت نیروگاههای برقآبی به خود اختصاص دهد.
ایران می تواند قطب تولید برق خورشیدی شود
بهرهبرداری از ۶۰۰مگاوات انرژی تجدید پذیر در کشور
تقی پور مدیرعامل و عضو هیئتمدیره شرکت دانشبنیان سانا ضمن بیان اینکه توجه به انرژیهای تجدید پذیر در کشور تقریباً از ده سال گذشته آغاز شد گفت: در استان مرکزی در این حوزه زیر ۵ مگاوات به بهرهبرداری رسیده است و این در صورتی است که در کل کشور بالای ۶۰۰ مگاوات انرژی تجدید پذیر را به بهرهبرداری رساندهایم. تقی پور با اشاره به اینکه وزارت نیرو برای پیشبرد این کار معاونتی مستقل از توانیر به اسم ساتبا ( سازمان انرژیهای تجدید پذیر و بهرهوری انرژی برق کشور) با وظیفه توسعه و ترویج انرژیهای تجدید پذیر در سراسر کشور و حمایت از مجموعههای دولتی و غیردولتی ایجاد کرده است، عنوان کرد: به همین دلیل درزمینهٔ های انرژیهای تجدید پذیر یک سری قوانین تدوین کردهاند تا بتوانند برای مجموعههای دولتی و غیردولتی انرژیهای خورشیدی و بادی را استفاده کنند.
ادارات دولتی مکلف به تولید ۲۰ درصد برق مصرفی خود هستند
وی با تأکید بر اینکه بر اساس قانون، ارگانهای دولتی باید ۲۰ درصد برق مصرفی خودشان را از منابع تجدید پذیر مثل خورشیدی و بادی تأمین کنند تصریح کرد: اگر این تبعیت انجام نشود توسط هیئت دولت بند تنبیهی قرار دادهشده است که میانگین قیمت خرید این شرکتها بر اساس میانگین نرخ خرید تضمینی انرژی تجدید پذیر محسوب شود، که مبلغ ۴۹۰ تومان است.
منبع خبر : سایت خبری شعار سال
http://shoaresal.ir/fa/news/177788/ایران-میتواند-قطب-تولید-برق-خورشیدی-شود
معاون وزیر نیرو: تا پایان سال هزار واحد نیروگاه تجدید پذیر راه اندازی می شود.
بخش اقتصادی: رئیس سازمان انرژی های تجدید پذیر و بهره وری انرژی برق گفت:در حال حاضر ۲ هزار واحد نیروگاه مقیاس کوچک خورشیدی به بهره برداری رسیده و هزار واحد دیگر تا پایان امسال به بهره برداری خواهد رسید.به گزارش خبرنگار ما ،سید محمد صادق زاده معاون وزیر نیرو در نشست خبری اظهار کرد:در سال های اخیر استقبال خوبی از سوی مردم و بخش غیردولتی از سرمایه گذاری در بخش انرژی های تجدیدپذیر شده به طوریکه شاهد ورود سرمایه های مردمی به این بخش بوده ایم.وی افزود : تحریم های ظالمانه نتوانستند رشد تجدیدپذیرها را متوقف کنند و حتی موجب شدند تا سرمایه گذاری ها از حالت خارجی به داخلی تغییر مسیر دهد و شاهد ورود سرمایه های خرد مردمی به بخش توسعه تجدیدپذیرها باشیم.صادق زاده با بیان این که در قانون بودجه سال ١٣٩٧ معادل ١٢٨٠ میلیارد تومان اعتبار از محل عوارض برق پیش بینی شد تا به دو بخش تجدید پذیرها و برق رسانی روستایی اختصاص یابد، اظهار کرد: تا کنون ٥٨٠ میلیارد تومان از این محل از مشترکان دریافت شده است.وی افزود: از این میزان تنها ٤٢٠ میلیارد تومان توسط سازمان برنامه و بودجه به این دو بخش اختصاص یافته که امیدواریم تا پایان سال کل مبلغ پیش بینی شده یعنی ١٢٨٠ میلیارد تومان به این دو بخش اختصاص یابد.رئیس سازمان انرژی های تجدید پذیر و بهره وری انرژی برق همچنین از اعطای مجوز صادرات برق به سه نیروگاه که تا چند ماه دیگر کار احداث آنها به پایان می رسد، خبر داد و گفت: سه نیروگاه که در مرکز و در غرب کشور احداث خواهند شد برای تشویق آنها در سرمایه گذاری می توانند به افغانستان و عراق صادرات برق نیز انجام دهند.
منبع
"خورشید در جعبه " برق یک شهر را تأمین می کند
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی میل، یک باتری شهری جدید می تواند گرمای مازاد را در سیلیکون مذاب ذخیره کند.
محققان MIT اعلام کرده اند طرحشان به نام «خوشید در جعبه» می تواند مازاد انرژی خورشیدی و بادی را ذخیره کند. سپس آن را برحسب تقاضا به شبکه توزیع برق ارائه کند.
این روند به شهرها کمک می کند بدون در نظر گرفتن زمان تابش خورشید یا وزیدن باد، از الکتریسیته ذخیره شده استفادهکنند.
طرح جدید گرما را در تانک های بزرگی از سیلیکون مذاب ذخیره می کند و سپس در صورت نیاز نور حاصل از فلز درخشنده را به الکتریسیته تبدیل می کند. محققان تخمین می زنند یک سیستم ذخیره کمک می کند الکتریسیته موردنیاز شهری کوچک با ۱۰۰ هزار خانه به طور کامل تامین شود.
این طرح در مقایسه با باتری های لیتیوم یونی کم هزینه تر است. محققان این طرح را با الهام از واحدهای متمرکز خورشیدی ارائه کردند.
به طور معمول در واحدهای متمرکز خورشیدی گرمای این ستاره را در تانک های بزرگی حاوی نمک مذاب ذخیره می کنند که دمای آن بالای هزار درجه فارنهایت است. در صورت نیاز به الکتریسیته، نمک مذاب وارد یک مبدل گرمایی می شود که گرما را به بخار تبدل می کند. در مرحله بعد توربین بخار را به الکتریسیته تبدیل می کند.
در تحقیق جدید محققان به دنبال واسطه دیگری به غیر از نمک بودند ودر نتیجه سیلیکون را انتخاب کردند. این فراوان ترین فلز روی زمین است که می تواند دمای بالاتری از ۴ هزار درجه سانتیگراد را تحمل کند.
https://www.mehrnews.com/news/4478268/خورشید-در-جعبه-برق-یک-شهر-را-تأمین-
ظرفیت تولید برق تجدید پذیر به ۶۵۰ مگاوات رسیده است
معاون وزیر نیرو گفت: در حال حاضر ظرفیت برق تولیدی از نیروگاه ها و پنل های بادی و خورشیدی کشور۶۵۰ مگاوات ساعت است.
همایون حائری عصر شنبه در مراسم بهره برداری از بزرگترین نیروگاه خورشیدی قم در منطقه کوه سفید این استان اظهار داشت: طبق برآورد صورت گرفته ظرفیت تولید برق خورشیدی در کشور تا پایان دولت دوازدهم باید به چهار هزار مگاوات ساعت برسد، که برای تحقق این امر باید سالانه دو بار افزایش ظرفیت داشته باشیم.
وی با بیان اینکه ظرفیت تولید برق از انرژی های پاک در کشور با سرمایه گذاری بخش خصوصی در پایان سال ۹۵ برابر با ۲۵۰ مگاوات ساعت بود، افزود: این ظرفیت در پایان سال ۹۶ با درایت های سازمان انرژی های تجدید پذیر و حمایت وزیر نیرو به ۵۰۰ مگاوات ساعت رسید، و تا آخر سال جاری نیز باید به یکهزار مگاوات ساعت برسد که تاکنون ۶۵۰ مگاوات ساعت آن محقق شده که ظرفیت بسیار خوبی است.
معاون وزیر نیرو با اشاره به فراهم بودن زمینه لازم برای توسعه نیروگاه های تولید انرژی پاک و وجود دانش فنی و سرمایه گذار برای این کار افزود: با توجه به ارزش افزوده ای که ساخت این نیروگاه ها و پنل های خورشیدی برای کشور دارد، روز به روز شاهد احداث آنها خواهیم بود.
وی تصریح کرد: با توجه به شاخص تعیین شده در صنعت برق کشور از این پس شیوه انرژی برق تولیدی بدون بهره گیری از سوخت فسیلی و آلاینده است.
حائری با بیان اینکه برق تولید شده از طریق انرژی های بادی، خورشیدی، آبی و همچنین نیروگاه های اتمی و سیکل ترکیبی جز پاک ترین روش های تولید برق به شمار می رود، افزود: سالانه ۳۵ میلیارد کیلو وات ساعت برق در نیروگاه های سیکل ترکیبی تولید می شود، که این رقم در پایان سال ۹۶ به بیش از ۲۰ درصد کل برق تولیدی کشور رسیده، که سال به سال نیز در حال افزایش است، و امیدواریم در سال های نزدیک آن را به ۳۰ درصد برسانیم.
وی با تاکید بر ضرورت صرفه جویی مصرف برق گفت: هر کیلو وات ساعت برق تولیدی زمانی ارزشمند است که در مصرف آن صرفه جویی های لازم را انجام دهیم، چرا که در این صورت نقش انرژی های بادی و خورشیدی و همچنین سرمایه گذاری ها در این بخش، نمود بیشتری پیدا می کند.
معاون وزیر نیرو افزود: در تابستان ۹۷ برغم از دست دادن پنج هزار مگاوات ظرفیت تولید برق در نیروگاه های آبی کشور، با حمایت های استانداران و دستگاه های اجرایی بواسطه کاهش کار در ساعت های اوج مصرف ۲ هزار مگاوات در برق صرفه جویی شد.
وی یادآور شد: در صورت عدم این صرفه جویی و برای تامین این میزان برق با توجه به تلفات بخش توزیع و همچنین مصارف داخلی و ظرفیت نامی نیروگاه باید سه هزار مگاوات نیروگاه برق را احداث می کردیم.
وی افزود: برای انتقال و توزیع هر کیلو وات ساعت برق باید هزار یورو هزینه شود، که با این کار تیمی و جمعی که استانداران محوریت آن بودند، در مجموع سه هزار یورو صرفه جویی شد.
بزرگترین نیروگاه خورشیدی قم و سومین نیروگاه خورشیدی مجهز به سیستم ردیاب خورشیدی کشور با ظرفیت تولید ۱۰ مگاوات برق با ۱۰ میلیون یورو سرمایه گذاری بخش خصوصی در منطقه کوه سفید این استان به بهره برداری رسید.